Alles van World Nautic Center

Alle sites van World Nautic Center

World Nautic Center is uw partner voor alles op het gebied van watersport en waterveiligheid. Met 15 jaar ervaring, certificering en snelle orderverwerking is uw bestelling bij ons in juiste handen.

Sluiten
Grote winkel in Nederland
Same day delivery
Alles op voorraad
Geen verzendkosten boven de €50,-
Voor 23:59 uur besteld, de volgende dag in huis
30 dagen op zicht

Hoe kies is de juiste SUP?

← Alle blogs

Een sup aanschaffen kan best lastig zijn. Wanneer je bij ons in de webshop zoekt, zie je veel verschillende soorten sups. Je hebt grote en kleine sups, zware en lichte, maar ook speciale sups voor op zee of op een meer. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

SUP

Niveau

Beginner
Ben jij een beginner en van plan om te gaan suppen? Dan is een board met stabiliteit erg belangrijk. Kies een board dat wat langer en breder is. In het begin van je sup-carriere draait het echt om de stabiliteit. Dit is de basis voor het suppen.

Ervaren
Wanneer je meer uitdaging zoekt, ga je voor een wendbaarder board. Het board is wat ronder, waardoor je je makkelijker door het water beweegt. Ga je voor snelheid? Kies dan voor een smalle, lange sup.

Wanneer gebruik je de sup

Welke sup je kiest hangt niet alleen af van je niveau, maar ook van wanneer je de sup gebruikt. Maak je recreatieve tochten, sup je wedstrijden of sup je op golven?

Recreatief gebruik
Wanneer je (af en toe) een tochtje maakt op een meer of over de grachten, kies je voor een recreatief board. Je wil zoveel mogelijk stabiliteit, dus is een breed en dik supboard het meest geschikt voor jou. <

Intensief suppen
Je supt regelmatig en maakt lange tochten over het water. De stabiliteit heb je al onder de knie, dus een breed en zwaar board is niet meer nodig. Je gaat voor snelheid en uitdaging. Een lange, smalle, lichte sup is voor jou het meest geschikt. Zo glijd je makkelijk over het water.

Golf suppen
Suppen op zee: heel iets anders dan relaxed suppen op een meer. Je moet wendbaar zijn en snelheid maken, dus een ronder board is nodig. Een board voor golf suppen is ook een stuk korter, is minder dik en heeft een gebogen neus. Dit is om te voorkomen dat je met je neus in het water duikt. Belangrijk (en handig) is om een leash te dragen. Wanneer je van je board valt, raak jij je sup niet kwijt en raak je je medesuppers niet. Safety first!

Yoga Sup
Yoga op het water? Waarom niet! Op het water kom je helemaal tot rust. De kleine golven, een fris windje en yoga-oefeningen: een perfecte combinatie. Het is mogelijk om op een normaal (recreatief) board yoga te doen. Kies dan wel voor een breed en zwaarder board, zodat je genoeg evenwicht hebt. Het is ook mogelijk om een speciale yoga sup te kopen. Hiermee weet je zeker dat je stabiel op het water ligt en je tot rust komt.

Opblaasbare sups & hard top sups

Waar de Hawaiianen vroeger op hun hard top surfboard stonden te peddelen, is daar in de loop van de tijd verandering in gekomen. Tegenwoordig zijn er ook opblaasbare sups. Deze hebben als voordeel dat je ze gemakkelijk vervoert en weer opbergt in de winter. Daarnaast zijn ze vaak een stuk goedkoper dan een hard board sup. Een inflatable sup is voor zowel de gevorderde als de beginnende supper geschikt. Bekijk hier onze inflatable sups

Eén van de voordelen van een hard board sup is dat deze een stuk stijver is. Daardoor glijdt deze goed door het water. Perfect dus als jij voornamelijk als doel hebt om snel te suppen, bijvoorbeeld met wedstrijden. Daarnaast is de kans dat een hard top sup lek raakt een stuk kleiner dan bij de opblaasbare sup. Bekijk hier onze hard top sups

Wil je advies op maat? Maak dan een afspraak met één van onze specialisten of kom langs in de winkel.


X