Alles van World Nautic Center

Alle sites van World Nautic Center

World Nautic Center is uw partner voor alles op het gebied van watersport en waterveiligheid. Met 15 jaar ervaring, certificering en snelle orderverwerking is uw bestelling bij ons in juiste handen.

Sluiten
Grote winkel in Nederland
Same day delivery
Meer dan 25 jaar specialisme
Geen verzendkosten boven de €50,-
Voor 23:59 uur besteld, de volgende dag in huis
30 dagen op zicht

Wat is suppen?

← Alle blogs

Suppen is een watersport die wereldwijd erg snel groeit. In Nederland zie je steeds vaker mensen staand peddelen op een board: op zee, door de grachten of op een meer. Maar waar komt suppen vandaan en welke techniek gebruik je om te gaan staan? In dit blog vertellen we je er meer over.

Suppen staat voor stand-up-paddle. Hierbij sta je op een board en heb je een lange peddel in je hand waardoor je je voortbeweegt. De oorsprong ligt in Hawaii, waar de lifeguards op hun surfboard gingen staan om een oogje in het zeil te houden op het water. Ook keken ze zo makkelijk over de golven heen. Ze gebruikten een lange peddel om zich in het water te bewegen en hun evenwicht te bewaren.

SUP

In 3 stappen sta jij op de SUP

Goed nieuws: suppen is niet alleen relaxed, maar ook heel goed voor je spieren én je balans. Heb je nog nooit gesupt? Geen zorgen: ook jij kan het.

Als beginnende supper is het het makkelijkst om te beginnen op vlak water. Denk bijvoorbeeld aan een meer of plas bij jou in de buurt. Als je namelijk gelijk op zee begint, heb je direct te maken met golven en vind je lastiger je balans.

De eerste stap is om de sup in het water te leggen en er op handen en knieën op de kruipen. Schuif naar het midden van de sup en ga rechtop zitten. Pak je peddel, houd deze vast aan de kop en halverwege de stang, en vind uit hoe je versnelt, remt en bochten maakt. Heb je dit te pakken? Top!

De tweede stap is om jezelf wat meer uitdaging te geven door met één been te gaan staan. Je andere knie blijft op de sup. Je merkt dat dit waarschijnlijk al wat meer energie kost. Herhaal de techniek weer: probeer te versnellen, te draaien en te remmen.

Heb je dit onder de knie? Dan ga door naar het echte werk: staan op twee benen. Ga in het midden van je sup staan, plaats je voeten op schouderbreedte en buig je knieën licht. Zo vind je het makkelijkst je balans.

Is dit gelukt? Dan heb je de basistechniek helemaal in de vingers. Je merkt dat suppen in het begin best vermoeiend is, maar het na veel oefenen steeds relaxter wordt! Vergeet niet je leash vast te maken aan je enkel voordat je het water in gaat. Zo drijft je board niet weg wanneer je toch een keer je evenwicht verliest.

Benieuwd welke sups er allemaal zijn en welke bij jou past? Dat lees je hier


X